måndag 4 april 2011

Ljudbok: Jag vill inte dö, jag vill bara inte levaJag vill inte dö, jag vill bara inte leva. En äkta apori, ett olösligt filosofiskt dilemma, en ångestskapande situation i sig bortsett från att det oftast är min ångest som driver mig mot insikten att livet är värdelöst och slutsatsen att det bör ändas.«

Vid en första anblick har Ann Heberlein allt man kan önska sig: man, barn och en framgångsrik yrkeskarriär som forskare och journalist. Men bakom den lyckade fasaden döljer sig en mardrömslik tillvaro: Heberlein lider av manodepressivitet - eller bipolär 2 som psykiatrin kallar det. I denna skoningslöst självutlämnande rapport från sjukdomens insida tar hon oss med in den manodepressiva människans helvetiska vardag, en tillvaro där tanken på självmord är en ständig följeslagare.


_____

En mycket självutlämnande bok hur det är att leva med bipolär 2  (manodepressivitet). Vill inte betygsätta en sådan här bok som skildrar författarens egna upplevelser av sin sjukdom men boken gav mig mycket. Ann Heberlein skriver dessutom mycket bra.


Titel: Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva
Författare: Ann Heberlein
Uppläsare: Marie Richardson
Betyg: -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar