torsdag 27 oktober 2011

Änglamakerskan - Camilla Läckberg"Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från ön Valö utanför Fjällbacka. En fin påsklunch är uppdukad i matsalen, men alla utom den ettåriga dottern Ebba är borta.

Många år senare återvänder Ebba till ön och den gamla barnkoloni där hennes pappa med hård hand drev en internatskola. Hon och hennes make har förlorat sin lille son, och i ett försök att övervinna sorgen har de bestämt sig för att rusta upp huset och öppna ett bed and breakfast.

Men knappt har de hunnit börja förrän de blir utsatta för ett mordbrandsförsök. Och när de bryter upp matsalsgolvet hittar de intorkat blod under plankorna. Det tycks som om ondskan i det förflutna har hunnit ifatt dem. Under utredningen av branden börjar Patrik Hedström och hans kollegor gräva i det gamla fallet. Kan gåtan få sin lösning nu?"

__________

Änglamakerskan har som alla Camilla Läckbergs böcker en bra story. Denna bok innehåller dock lite för många personer att hålla reda på. Fick gå tillbaka och läsa flera gånger. Känns också som att det är onödigt mycket dialog i boken, vilket kan bli lite tjatigt... Kanske även dags för nya huvudpersoner?

Betyg: 3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar