lördag 11 augusti 2012

LJUDBOK: Svartvintern - Marianne Cedervall

Ljudbok. Uppläsare: Susanne Alfvengren och Gun Olofsson


"Byborna i lilla Kuivalihavaara förbereder sig på en vinter i lugn och ro, som vanligt. Älgjakten är över, lingon och andra bär är plockade och nu kan man gå i ide, det vill säga ägna sig åt studiecirklar, postkodlotteriet och snöskottning.

Men så dyker operasångaren Ralph och hans pojkvän upp i byn, med storslagna planer för det gamla hotellet. Där ska bli ett åtråvärt spa kompletterat med hundslädturer och isbastu på älven för storstadens stressade befolkning. Plötsligt ser vintern ut att bli allt annat än lugn, och Ralph blir snart varse att det inte är alldeles enkelt att komma till Kuivalihaavara och inte vara som alla andra. Dessutom tycks hotellet ruva på otäcka hemligheter och starka krafter verkar ha blivit satta i rörelse

Som tur är får Ralph två pålitliga bundsförvanter i väninnorna Mirjam och Hervor som kommer till undsättning på sitt eget vis. Mirjam, som fortfarande är omskakad efter de dramatiska händelserna på Gotland, vill dock inte ha något med Hervors hemliga dekokter och tankekraft att göra. Men när till och med Hervor blir utsatt för hot inser hon att det inte finns någon återvändo.

Svartvintern är den fristående fortsättningen på Marianne Cedervalls uppmärksammade debutroman Svinhugg. På sitt alldeles eget sätt blandar Marianne Cedervall ond bråd död och magiskt tänkande med värme och humor."
_______________
Jag älskar Marianne Cedervalls böcker! Både Svinhugg och Svartvintern har jag lyssnat på som ljudböcker med Susanne Alfvengren (gotländsk dialekt) och Gun Olofsson (norrländsk dialekt) som uppläsare. Underbart och roande att lyssna på!! Har fått mig många skratt! 

Jag brukar lyssna på böcker via bibliotekets hemsida - alla finns ju inte men jättemånga bra! Man får låna tre böcker inom en månad. Det finns såklart även vanliga e-böcker, men att läsa en hel bok på datorn har jag svårt för. Här är länken till bibliotekens e-böcker i Jönköpings län.
_______________
Betyg: 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar