fredag 28 december 2012

Mordet i Sussex - Minette Walters

Utgivningsår: 2006
Bokens baksidestext:

Det var mörkt på himlen av isiga moln den dag då Elsie Cameron för första gången talade med Norman Thorne. Elsie borde kanske ha tolkat det dystra vädret som ett illavarslande tecken på det som komma skulle. Men hur skulle en ung kvinna kunna förutspå att en man som hon har träffat i kyrkan, fyra år senare kommer att stycka henne på en plats som heter Blackness Road i Sussex.

En död kvinnokropp upptäcks i en gödselstack på en hönsgård i Sussex i England. Kvinnan visar sig vara Elsie Cameron. Hennes fästman Norman Thorne, som äger gården, misstänks genast för styckmordet och trots att allt pekar mot honom förnekar han all inblandning.

De två lite udda personerna Norman och Elsie fattar tycke för varandra. Det är ingen himlastormande förälskelse eller åtrå snarare en längtan efter gemenskap, sällskap eller flykt från ensamhet. Deras relation utvecklas till ett beroendeförhållande där den ena vill dra sig ur och den andra klänga sig fast. Så träffar Norman en annan kvinna och Elsie försvinner...

Mordet i Sussex bygger på en sann historia, en händelse som kallades "Chicken Farm Murder" och som ägde rum på Blackness Road i Sussex i december 1924.
Här berättar Minette Walters hur hon tror att det gick till.


Kommentar:
En sorglig historia på många sätt... Dock kvarstår frågan hur det gick till när Elsie Camerons liv tog slut...

Betyg: 3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar