måndag 14 januari 2013

LJUDBOK: Tusenskönor - Kristina Ohlsson

Ljudbok: Uppläsare - Mirja Turestedt
Utgivningsår:2010

Bokens baksidestext:
Ett äldre prästpar hittas skjutna i sin lägenhet vid Odenplan. Mannen verkar ha tagit livet av sin hustru och därefter sig själv. Ett avskedsbrev förklarar att han inte kunde fortsätta leva efter att hans dotter begått självmord.
Inlåst i en lägenhet väntar Ali på besked. Han har flytt från ett brinnande Irak och hoppas på en ny framtid i Sverige. Det enda hans välgörare kräver är en enkel byteshandel. Och att han tiger om deras uppgörelse.
I Bangkok håller en ung svensk kvinna på att bli avskuren från omvärlden. Någon monterar ner hennes liv, bit för bit. Efterlyst av thailändsk polis tar hon upp jakten på den som försöker ödelägga hennes tillvaro.
Fredrika Bergman och hennes kollegor i Alex Rechts utredningsgrupp tar sig an dubbelmordet vid Odenplan. De får snart klart för sig att de står inför någonting långt mer komplicerat än ett självmord som urartat. Vitt skilda händelser som även utspelar sig utanför Sveriges gränser tycks hänga samman utan att de förstår hur. Klockan går och de som vet tiger.

Kommentar:
En mycket bra och spännande bok! Minst lika bra som Kristina Ohlssons första bok "Askungar". Lite mer invecklad och avancerad historia i "Tusenskönor". Ser fram emot nästa! :)

Betyg: 4

2 kommentarer:

  1. Hej Katarina! jag önskar jag kunde vara lika duktig på att läsa böcker..är periodare.men långt mellan dem!självbiografier tycker jag bäst om! ur verkliga livet..ha det fortsatt bra <3 kram Jessica

    SvaraRadera
  2. Det går lite i perioder med min läsning också! =) Gillar också självbiografier.
    Kram till dig med!
    /Katarina

    SvaraRadera