onsdag 28 december 2011

LJUDBOK: Potensgivarna - Karin Brunk Holmqvist


Ljudbok. Uppläsare: Lena-Pia Bernhardsson

"Värme, humor och en fantastisk historia har gjort Potensgivarna till en riktig läsarfavorit. Denna roman lockar till skratt och igenkännande leenden. Karin Brunk Holmqvist beskriver med ömhet och värme vad som händer när stad möter landsbygd och gammalt möter nytt.

Systrarna Svensson har båda passerat 70-årsstrecket och lever stillsamt och ganska förnöjt sina liv i föräldrahemmet i Borrby. När byrådirektör Alvar Klemens köper sommarhus intill blir det liv i luckan. Nya klänningar inköps i Simrishamn och de glömmer till och med bort att deras bror vill få in dem på hemmet för att ha huset som sommarstuga. En dag får de se Molins hankatt mer eller mindre kasta sig över Erlandssons honkatt Majsan efter att ha ätit bland Alvars blommor. Då får de en strålande idé om hur de ska få pengar till att installera bekvämligheter. De startar en firma i potensökande medel, och när de satt in den första annonsen i tidningen blir inget sig likt för Tilda och Elida."


_______________

En rolig och lättlyssnad bok! Härlig uppläsning av Lena-Pia Bernhardsson!!! Kommer definitivt att lyssna på/läsa Karin Brunk Holmqvists andra böcker också!

Betyg: 4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar