torsdag 6 juni 2013

Livet kan inte vänta - Sara Natt och Dag


Bokens baksidestext:
Det här är en bok om livet, precis så oförutsägbart och dramatiskt som livet faktiskt är. 

Du får lära känna Hanne, Sabina och Ulrica. Tre unga kvinnor med två saker gemensamt: obotlig cancer och en nästintill naiv övertygelse om att livet är evigt.

Jag lärde känna dem genom mitt arbete som kurator på Radiumhemmet i Stockholm och blev tagen av Hannes stora leende, Sabinas gränslösa förhållningssätt och Ulricas självklara attityd. De här tjejerna förtjänade en bok, och så blev det.

Vi får följa dem och deras familjer på nära håll; i det stora och det lilla, i vardag och kaos. Starka bilder varvas med fakta om sjukdomen, behandling och förmågan att gå vidare. Var är coping egentligen? Existentiell ångest och kris? Hur kommer Gud in i bilden? Peter Strang, cancerläkare och professor, delar med sig av sin kunskap och erfarenhet, liksom pastor Pär Lewin Ronnås.

Varje dag får fler än 100 människor i Sverige diagnosen cancer. Den här boken är för dem, de som står dem nära och för alla andra. Det här är en bok om livet, med eller utan cancer.

Sara Natt och Dag

Kommentar:
Jag följde både Hannes, Sabinas och Ulricas bloggar när de fortfarande fanns i livet. Tittar fortfarande in på dem då och då. Tre fantastiska kvinnor!!! 

Här är adresserna:
livetenligthanne.blogspot.com
mittlivsabina74.blogspot.com
ulricasboxofchocolate.blogspot.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar