måndag 29 juli 2013

Du går inte ensam - Mari Jungstedt


Bokens baksidestext:
En sensommarvarm morgon i september försvinner treåriga Vilma från skönhetssalongen där hennes mamma arbetar. Ingen på den stillsamma kullerstensgatan intill Visby ringmur tycks ha sett vem eller vilka som förde iväg henne. När ännu en flicka försvinner, denna gång från den årliga höstmarknaden i Hemse, intensifieras polisjakten. 

Den hektiska undersökningen leds av poliskommissarie Karin Jacobsson medan kollegan Anders Knutas kämpar för att komma tillbaka efter en depression. Kommer de att få tillfälle att utforska sina allt starkare känslor för varandra? I Du går inte ensam tar Karin Jacobsson sig an sitt första egna stora fall - ett fall som visar sig dölja bråddjup förtvivlan, skoningslös ensamhet och förtärande längtan. 

Sedan debuten 2003 med Den du inte ser har Mari Jungstedt etablerat sig som en av Sveriges mest framgångsrika spänningsförfattare. Hennes böcker har sålt i över 2,7 miljoner exemplar enbart i Sverige och utkommer i ett tjugotal länder. 

Kommentar:
Jag har läst alla Mari Jungstedts böcker och brukar gilla dem. Men den här är den som är minst bra, kanske rentav dålig. Jag stör mig mycket på språket som är väldigt banalt. Storyn är ganska okej men hon kunde fyllt ut den mycket mer. Det här känns som ett hastverk som inte blev så bra... Boken avslutas med en cliffhanger så antagligen kommer jag, trots min dåliga kritik, att läsa nästa bok och hoppas på att den är mer välskriven. 

Betyg: 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar